2 x goud in Wolvega!

Home/NIEUWS/2 x goud in Wolvega!

2 x goud in Wolvega!

Zaterdag 24 maart 2018 ….. we zijn in Wolvega voor de tweede plaatsingswedstrijd in wedstrijdgroep 3.
Voor Hiba Boutzamar, Valerie Otto en Naomi Berger begon de wedstrijddag vroeg, om 8 uur mochten zij al beginnen met hun wedstrijd. Hiba turnde een mooie wedstrijd met als hoogtepunt de balk, waarop ze 6e werd. Uiteindelijk behaalde ze op een 17e plaats. Naomi was ook flink op dreef. Ze liet mooie oefeningen zien op brug en balk, maar een vergissing op vloer heeft haar helaas veel punten gekost. Naomi werd 16e. Ook Valerie liet niet merken dat ze het stiekem toch wat vroeg vond en liet een stabiele wedstrijd zien. Na een mooie 5e plaats op balk werd zij 8e in het eindklassement.

Daarna was het de beurt aan Amy Faber, Larinda Nagel, Esmee Miedema en Yndy Broersma. Amy liet ziet dat ze na de vorige wedstrijd hard heeft getraind! Waar ze de vorige wedstrijd nog 16e werd, stond ze nu op de 9e plaats. Ook Esmee turnde een mooie wedstrijd, helaas heeft ze op de balk wat punten laten liggen waardoor ze uiteindelijk 14e werd. Yndy liet een sprong zien waarvan ze zelf niet wist dat ze het in zich had. Met deze mooie 4e plaats op sprong, kwam ze op een keurige 8e plaats terecht. Larinda behaalde de vorige wedstrijd brons en had dus wat te bewijzen, maar dat was geen probleem. Op sprong en vloer werd ze 3e en op brug en balk 1e. Zij mocht dit keer naar huis met een gouden medaille!

En toen was het eindelijk tijd voor Resilia Draaisma en Sarina Vliegendehond. Voor Resilia was het de eerste wedstrijd van het jaar, maar dat liet ze niet merken! Ze behaalde een mooie 3e plaats op vloer en werd zelfs 1e op sprong! Ze belandde net achter de medailles op een knappe 4e plaats. Sarina was enorm zenuwachtig voor deze wedstrijd en stond trillend haar balkoefening te doen. Helemaal nergens voor nodig, want ook zij steeg boven zichzelf uit. Op vloer en sprong werd zij 2e en op blak en brug zelfs 1e! Geen verrassing dus dat ook zij op het hoogste podiumblok mocht gaan staan. Femke Jeeninga kon door een blessure helaas niet meedoen.

Met deze wedstrijd zitten de wedstrijden van wedstrijdgroep 3 erop. Behalve voor Larinda en Sarina, zij mogen namelijk gaan trainen voor het Fries Kampioenschap dat op zaterdag 26 mei a.s. in Noordwolde plaats vindt.

P1000587
P1000594
29 maart 2018|