Inez Claus turnt zich naar een podiumplaats in Hoogeveen

Home/NIEUWS/Inez Claus turnt zich naar een podiumplaats in Hoogeveen

Inez Claus turnt zich naar een podiumplaats in Hoogeveen

Op 27 januari 2018 werden de plaatsingswedstrijden voor de halve finale NK gehouden voor de turnsters in de 3e Divisie in het district Noord (Friesland, Groningen en Drenthe).

Al heel vroeg in de ochtend stonden er drie turnsters van CSC ’45 op de wedstrijdvloer. Susanne Rienstra, Linne Tichelaar en Jennifer van der Wal deden mee in de categorie Instap N3. Voor hen was dit de eerste grote wedstrijd in hun nog prille turncarrière. Vorig jaar waren zij nog Pre-Instap en hebben ze enkel meegedaan een paar kleine wedstrijdjes in de regio en Friesland. Tijdens de wedstrijd hebben ze zich prima staande gehouden! Ze turnden in een sterk deelnemersveld van 24 turnsters, waarvan er slechts 4 doorgingen naar de halve finale. Linne was niet 100% fit. Op sprong had ze wat landingsfouten en bij de rol voorover op de balk ging ze er net naast. Op brug was ze daarentegen zeer sterk met een 8e klassering. In het eindklassement werd ze 21e. Jennifer kwam op sprong helaas tegen de pegasus aan bij de landing wat haar punten kostte. En op de balk bleef ze net niet staan met de radslag. Verder heeft ze een zeer stabiele en nette wedstrijd geturnd en eindigde op de 15e plaats in het klassement. Susanne turnde ook prima. Tijdens het inturnen viel ze met de radslag nog ongelukkig van de balk, maar ze herpakte zich prima. Tijdens de wedstrijd bleef ze met de radslag wel op de balk staan! Helaas mislukte een element bij het onderdeel brug wat haar veel punten kostte. Desondanks eindigde ze op een keurige 11e plaats!

In de 2e wedstrijdronde kwamen Sanne Hornstra en Faya Maliepaard in actie in de categorie Pupil 1 N3. De wedstrijd begon op sprong, waar Faya direct flink op de proef werd gesteld. Ze maakte een misstap in de aanloop, waardoor ze haar eerste sprong niet kon afmaken en een 0 genoteerd kreeg. Na een korte peptalk heeft ze een prima 2e sprong laten zien en daarmee bewezen dat tegenslag haar er niet onder krijgt! De rest van de wedstrijd turnde ze netjes en stabiel en werd uiteindelijk 20e in een veld van 22 deelnemers. Sanne turnde een stabiele wedstrijd. Op brug had ze wat moeite met de krachtelementen (die zijn ook zeer zwaar!), maar verder kwam ze de wedstrijd goed door. Sprong was haar beste onderdeel met een 7e plaats. Ze eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 11e plaats in het eindklassement. Vorig jaar zaten deze meiden nog in niveau D1, dus dit was een flinke stap omhoog! En dat ze het niveau goed aankunnen, hebben ze wel laten zien.

In de 4e en laatste wedstrijdronde kwamen de dames Senioren C van CSC ’45 in actie. Vijf dames, te weten Inez Claus, Anneke van der Goot, Isabel Faber, Dionne Muller en Lisa Dijkstra, begonnen aan hun eerste individuele wedstrijd van het seizoen. Helaas moest de zesde turnster, Anna Grooten, zich vanwege ziekte afmelden. Vorig jaar was Inez Claus zeer succesvol bij de Junioren, waar zij zelfs de finale NK 3e divisie haalde, en ook nu liet ze bij de Senioren zien dat er rekening met haar gehouden moest worden. Ze turnde een zeer stabiele wedstrijd en dat leverde haar een prachtige 3e plaats op in het eindklassement. Sprong was haar sterkste onderdeel met een 3e score. Ook Anneke deed het goed op alle onderdelen en wist de 7e plaats te bemachtigen. Extra groot is haar prestatie in de wetenschap dat ze door een blessure 2 maanden lang uitgeschakeld was en pas de laatste 2 weken voor de wedstrijd weer volledig kon trainen. Met hun 3e en 7e plaats hebben Inez en Anneke een ticket in de wacht gesleept voor de halve finale! Isabel turnde prima, maar op balk ging het duidelijk minder en ze werd uiteindelijk 15e in het eindklassement. Ook Dionne had een prima wedstrijd, maar een misgreep en val op brug kostten haar veel punten waardoor ze uiteindelijk 16e werd. Lisa Dijkstra had tijdens de wedstrijd teveel last van haar blessure, waardoor ze niet voluit kon gaan en eindigde op de 21e plaats.

Alle meiden en dames hebben hard getraind voor deze wedstrijd en hun uiterste best gedaan om zo goed mogelijk te presteren. We zijn trots op ze! Over drie weken komen ze wederom in actie, dan in Wedstrijdgroep 5 om zich te plaatsen voor het Fries Kampioenschap. Alvast veel succes toegewenst!

29 januari 2018|