Jongste talenten succesvol in Ureterp

Home/NIEUWS/Jongste talenten succesvol in Ureterp

Jongste talenten succesvol in Ureterp

Zaterdag 20 januari 2018 vond de eerste wedstrijd plaats in wedstrijdgroep 2, die gehouden werd in Ureterp. In deze wedstrijdgroep turnen de jongste meiden (Pre-Instap 1 en 2 en Instap) op de niveaus D5 t/m D2. CSC ’45 had maar liefst 28 turnsters op de wedstrijdvloer staan die dag! En niet geheel zonder succes..

Sinds dit seizoen zijn de meiden uit de groepen Recreatie Wedstrijd en Voorbereidende Turnselectie in een nieuw wedstrijdpakje gestoken. Ze zagen er allemaal prachtig uit! Misschien dat dat ook wel een beetje heeft meegeholpen aan de goede resultaten die behaald zijn.

In de 1e wedstrijdronde waren de meiden aan de beurt in de categorieën Pre-Instap 2 D2 en Pre-Instap 1 D5. De eerstgenoemde categorie is dit jaar nieuw. Voorheen konden Pre-Instappers alleen kiezen uit niveau D4 en D5. Om wat meer uitdaging te bieden en een betere aansluiting te geven op de hogere niveaus die zij later als Instapper kunnen turnen, zijn er voor de Pre-Instappers de niveaus D2 en D1 beschikbaar gesteld.

In deze wedstrijdronde was er direct al succes voor CSC’45! Bij de Pre-Instap 2 D2 won Chyenna van het Es het zilver, waarbij ze de beste score van iedereen had op brug en balk. Vlak daar achter eindigde Amaya Gaston op de 4e plaats en werd ook 4e op brug en vloer. Dyanthe van Gellekom werd 6e en had de 2e score op sprong. Tanisha Tuinstra kon helaas niet meedoen vanwege een blessure. Bij de Pre-Instap 1 D5 werd het ereschavot zelfs volledig gevuld met CSC’45-meiden! Het brons ging naar Amber Wiersma, die ook nog eens de beste score van iedereen had op sprong. Het zilver was voor Caitlin Kuipers, die het met de 2e score erg goed deed op vloer. Emily ten Brummelhuis mocht het goud mee naar huis nemen en zette de hoogste score neer op brug, balk en vloer. En dan te bedenken dat deze meiden dit jaar pas voor het eerst turnen! Melissa Bouwhuis, Sybrich Buisman en Lian de Vries eindigden op een verdienstelijke 5e, 7e en 10e plaats. Melissa deed het erg goed op sprong en brug, zij behaalde daar de 2e score. Sybrich scoorde prima op de toestellen brug, balk en vloer waar ze 7e op werd. Lian deed het erg goed op vloer met een 3e plaats.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de meiden Instap D3. In deze categorie werden er geen medailles in de wacht gesleept, maar ze hebben wel allemaal ontzettend goed hun best gedaan! Annemarije van Dijk werd 5e, net achter de medailles. Ze behaalde zelfs de 3e score op vloer. Esmee van der Heijen werd 7e en Dewi Bosman 9e. Esmee kwam prima uit de verf op het onderdeel sprong waar ze een 4e plaats behaalde en Dewi’s beste onderdeel was balk met een 5e plaats. Froukje de Graaf, Sophie Boersma en Feelies Zijlstra werden resp. 12e, 13e en 15e. Froukjes beste onderdelen waren balk en vloer met een 10e plaats. Sophie scoorde op alle onderdelen vrijwel gelijk. Feelies deed het goed op sprong met de 8e plaats.

In de derde wedstrijdronde stond er één turnster namens CSC’45 op de wedstrijdvloer: Laura Schaap. Zij deed mee in de categorie Instap D2. Laura kon goed meekomen met de concurrentie. Ze werd uiteindelijk 7e in de einduitslag en had een mooie 3e score op brug.

In de vierde en laatste wedstrijdronde stonden de meiden Pre-Instap 2 D4 en Pre-Instap 2 D5 op de wedstrijdvloer. Ook hier was er weer CSC’45-succes! Bij de Pre-Instap 2 D4 waren er vijf medailles te vergeven. Alle medailles gingen naar andere clubs, behalve het goud. Dat was voor Elin van den Bosch! Ze deed het vooral erg goed op balk en vloer met een 1e en 3e plaats. Mila Meibos werd 7e, waarbij ze de hoogste score van iedereen behaalde op vloer. Lianne Steenstra werd 14e met een mooie 6e plaats op sprong. Bij de Pre-Instap 2 D5 stonden er ook CSC’45-meiden op het podium. Roos Oud kreeg het brons om gehangen en Sanne Dillingh sleepte het zilver in de wacht! Roos deed het erg goed op sprong met een 3e plaats en Sanne werd zelfs 1e op brug. Hannah Schuiling werd uiteindelijk 8e met een mooie 4e score op sprong. Eva Schippers werd 13e. Haar beste score was een 4e plaats op vloer. Nynke Remmelts  werd 19e, maar deed het erg goed op balk met de 4e plaats. Sanne Remmelts, Maartje Hosman en Marrit Zijlstra eindigden op de 20e, 22e en 23e plaats en deden het op alle onderdelen vrijwel evengoed.

Het was een lange, maar vooral leuke wedstrijddag. De meiden hebben ontzettend hun best gedaan en schitterden in hun prachtige, nieuwe turnpakjes. Iedereen proficiat met deze wedstrijd en heel veel succes toegewenst tijdens de 2e plaatsingswedstrijd op 10 maart in Nieuwehorne!

25 januari 2018|