Lessoorten

Home/Lessoorten

Peuter- en kleutergym

Peuter- en kleutergym is bedoeld voor alle jongens en meisjes tussen de 3 en 6 jaar. Tijdens de lessen is er een ongedwongen waarin de kinderen spelenderwijs toestellen kunnen ontdekken en hun motoriek kunnen ontwikkelen. Daarnaast zijn de kinderen lekker met leeftijdsgenootjes bezig, leren ze elkaar te helpen en hebben ze vooral veel plezier! Deze gymlessen worden in de diverse gemeentelijke gymlocaties en op diverse dagen gegeven.

Jongens- en Meisjesgym

Na het peuter- en kleutergym kunnen de jongens en meisjes doorstromen naar een gymgroep waarin de nadruk ligt in het aanleren van turnvaardigheden. De koprol, de handstand, de borstwaardsom, het lopen op de balk, het zwaaien aan de ringen en het springen op de trampoline zijn voorbeelden hiervan. Het plezier hebben in bewegen staat natuurlijk voorop! Op een ontspannen en leuke manier leren de jongens en meisjes werken aan hun conditie, kracht en lenigheid. Deze gymlessen worden in de diverse gemeentelijke gymlocaties en op diverse dagen gegeven.

Turnen

Als blijkt dat kinderen tijdens het jongens- en meisjesgym talent hebben voor het turnen, dan kunnen deze jongens en meisjes door de train(st)er geselecteerd/voorgedragen worden de voorbereidende keur. Tijdens deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan alle disciplines van het turnen. Naast het leren van oefeningen op de damestoestellen (balk, brug, sprong en vloer) en herentoestellen (brug, paardvoltige, rekstok, ringen, sprong en vloer) is er veel aandacht voor conditie, kracht, lenigheid en spierspanning. Het motto blijft natuurlijk wel dat plezier voorop staat!

Keep Fit (voor dames)

Voor dames van 20 jaar en ouder en die niet meer op wedstrijdniveau willen turnen bestaat er de mogelijkheid hun conditie op peil te houden. In een wekelijks uur sporten wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid en wordt er ook gesport in circuit- en spelvorm. Daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid en spelen sociale contacten een belangrijke rol.

55+ in beweging

Deze discipline is een ideale manier voor alle dames en heren van 55 jaar of ouder, die graag in beweging en fit willen blijven en die het leuk vinden om in een ongedwongen sfeer willen bewegen. Tijdens dit afwisselende uur wordt er op verschillende, aangepaste niveaus gewerkt aan conditie, kracht en lenigheid, dat gepaard met veel gezelligheid. Daarnaast worden er ontspanningsoefeningen en oefeningen op muziek gedaan.