Turnfestijn in Nieuwehorne – 14 en 15 april 2018

Home/NIEUWS/Turnfestijn in Nieuwehorne – 14 en 15 april 2018

Turnfestijn in Nieuwehorne – 14 en 15 april 2018

In het weekend van 14 en 15 april 2018 was de sporthal van Nieuwehorne the place to be.

Pupil 2 D1 en Instap D1
In de 1e wedstrijdronde kwamen Jente Bosma en Marenthe Brouwer uit in de categorieën Pupil 2 D1 en Instap D1. Jente, die niet helemaal fit was, heeft zich prima door de wedstrijd heen geturnd. Wederom wist ze zichzelf te verrassen met een prima balkoefening zonder vallen en grote fouten. Iets wat een groot persoonlijk succes voor haar is. Ze behaalde daar dan ook de 4e plaats op. Uiteindelijk werd ze keurig 8e, een prima prestatie gezien haar fysieke fitheid. Marenthe deed het ook heel goed in de wedstrijd. Ze turnde met meer overtuiging van de vorige keer. Dit resulteerde zelfs in een 2e plaats op het onderdeel brug! Overall werd ze 6e.

Pupil 1 D1 en Jeugd 1 D1
In de 3e wedstrijdronde was het de beurt aan Isa de Hoop in de categorie Pupil 1 D1 en Mikki Ypma, Marike Gillebaard en Roos de Jong in de categorie Jeugd 1 D1. Ook deze meiden hebben hun stinkende best gedaan tijdens de wedstrijd. Isa turnde een stabiele wedstrijd. Op balk heeft ze zelfs voor het eerst de radslag geturnd tijdens een wedstrijd! Op sprong behaalde ze een mooie 7e plaats en op vloer de 8e plaats. In totaal werd ze 12e. Mikki, Marike en Roos hebben bewezen dat ze goede balkturnsters zijn. Ze werden namelijk 2e, 3e en 5e op dit toestel! Toch maakten ze net iets te veel kleine foutjes om op het podium te belanden. Desondanks hebben ze het heel goed gedaan en werden uiteindelijk 4e, 8e en 7e.

Junioren 6e divisie
Bij de junioren 6e divisie kwamen drie CSC’45-turnsters in actie. In deze categorie had Janna Wytske de Groot zich in de 1e wedstrijd naar een keurige 2e plaats geturnd. Helaas ging het zaterdag bij de balk een beetje mis. Door twee keer te vallen bij dit toestel bleef het podium uit het zicht. Met een 7e plaats moet ze nu afwachten of ze naar het FK mag. Wel kan ze op 3 toestellen naar de toestelfinale. Ze werd namelijk 1e op zowel vloer als sprong en 4e op brug.  In deze categorie ging ook Silke Wijbenga op de balk in de fout, wat haar een 11e notering opleverde. Maar wel een mooie plaatsing op sprong (4e) en op vloer (2e). Danisja Rijpma turnde een keurige stabiele wedstrijd. Helaas vielen enkele cijfers wat tegen, maar ze behaalde een keurige 9e plaats.

Junioren 7e divisie
Bij de junioren 7e divisie was Angelique Nagel -evenals de eerste wedstrijd- uitstekend op dreef. Met een 5e plaats op sprong, een 4e op brug, een 1e op balk en een 2e op vloer behaalde ze een prachtige zilveren medaille. Deze goede prestaties levert haar uiteraard plaatsing voor de meerkampfinale en ook nog eens drie toestelfinales. In deze categorie behaalde Manon de Boer een 14 e plaats. Ze mag voor het onderdeel sprong, waarop ze een keurige 4e plaats scoorde, door naar de toestelfinale. Tyrza Jongsma werd in het grote deelnemersveld 20e .

Senioren 7e divisie
Bij de senioren 7e divisie turnde Jard de Boer een prima wedstrijd. Ze eindigde als 9e. Met als bijzonderheid dat ze op vloer, haar specialiteit, nog een extra wedstrijd mag turnen. Ze werd op dit toestel namelijk 2e. Yeliz Aksel turnde zich naar een prima 13e plaats. Vloer was haar beste toestel die dag.

Fries Kampioenschap
Er breekt nu een spannende periode aan, want voor sommigen is het nog afwachten of ze geplaatst zijn voor het Fries Kampioenschap!

20 april 2018|